Friday, 3 June 2011

~BUDI BAIK DI BALAS BAIK~

ceritanya bermula begini...ceh macam cerita budak-budak pulak...

sorang member aku telah mintak bantuan aku bayar sewa rumah untuk semester ni masa time semester break hari tu disebabkan hanya aku yang tinggal di PERLIS yang permai ni...aku dengan ikhlasnya pergi la bayar...ehh ikhlas pun cakap ka?...dia bank in kat duit dalam bank aku, aku keluarkan dan pergi bayar dekat tuan rumah...tapi ini tak menjadi isu yang sekarang...


tamat saja cuti semester aku and the gang pergi kelas macam sem-sem yang lepas...tetiba member yang suruh aku bayarkan rumah sewa tu datang kat aku...DIA bagi seketing kertas dengan syarat sampai kolej baru boleh tengok apa yang DIA bagi sebagai upah aku tolong bayar rumah sewa tu...
alangkah terkejut bewak nya aku...kertas yang aku sangka kertas biasa adalah duit RM50...kerja aku yang hanya p ambik duit kat bank and p bayar ja...upah sampai RM50...huuuuuuuu lumayan habis!!!!!!!!

bila aku nak bagi balik duit RM50 yang aku rasa tak padan dengan kerja aku, DIA tak mau ambik...
jujur la aku kata sapa tak suka kalau orang bagi duit sebanyak tu...tapi aku sengan untuk terima walaupun member-member aku yang lain suruh terima ja duit tu...tah la, berat untuk aku ambik duit tu...tapi dah orang bagi aku ambik jugak dengan niat tak nak guna langsung duit RM50 tu!!!! aku akan simpan sebagai kenangan...ceh''' poyo ja ayat

apa-apa pun...sekiranya DIA baca blog aku...
aku nak ucap terima kasih banyak-banyak coz bagi upah yang cukup lumayan...



 wasalam

2 telah meng'ONG GEDEK - GEDEK:

Azlan Hasan [Ong oNg BaLiK]

cakap ngan dia tak nak upah aku ker??hehehe..

Regards,
-Strider-

senyum manis [Ong oNg BaLiK]

hahahaaa...sya ja dy nak upah... :P