Saturday, 20 August 2011

~KUCING AKU DAH BESAR~

hai semua..
dah lama tak menulis di sini.
rindu rasanya nak berkongsi cerita (@_@)

dulu aku ada cerita tentang anak kucing aku yang baru dilahirkan [sini]
hari ni aku nak tujuk perkembangan kucing-kucing kesayangan aku tu

disebabkan agak lama aku tak balik ke rumah
perkembangan kucing-kucing tu aku tak berapa tahu sangat
sekali aku balik......tengok-tengok 4 ekor  tu dal besar dan makin buas
time kucing-kucing tu aktif habis satu rumah jadi tempat main...
memang riuh macam dalam rumah tu ada budak kecil ja..

time makan lagi la bising...
lagi tak dapat lagi meragam
pening pening

nak tengok kucing-kucing aku???
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
tada


p/s : kucing aku letih study sejarah + mat = tidor

Tuesday, 2 August 2011

~RAMADAN SENTIASA MENGUJI DIRIKU~

alhamdulillah aku masih bernyawa untuk merasai nikmat ramadan pada kali ini

ramadan kali ini aku sambut dengan kesedihan lagi..berita yang aku terima amat membuatkan aku terkilan..seorang yang aku menumpang kasih setelah pemergian abah aku pada 14 ramadan 2 tahun dahulu kini telah disahkan menghidap kanser paru-paru tahap tiga..ahad minggu lepas aku dan keluarga pergi melawat pak jang(adik kepada arwah abahku) yang kini makin teruk penyakitnya di Island Hospital Pulau Pinang...
sayu hati aku tengok keadaan pakjang..percakapannya sedah terbatas..pergerakannya pun dah tak selincah dulu..

ya Allah..kau uji ramadanku sebegini rupa..aku terima..tapi tolong jangan Kau uji dengan perpisahan..aku tak sanggup hadapinya lagi..

;(