Monday, 2 May 2011

~KEKASAIH ATAU KAWAN~

antara kekasih atau kawan siapa yang lebih bermakna dalam hidup kita? 
bagi aku kawan adalah segala-galanya selain keluarga. hidup tanda kawan macam hidup dalam gua kelam.. kekasih hanya penyeri hidup dikala suka ja...bila da break, yang nampak indah masa becinta pasti akan jadi jadi taik musuh, tapi persahabatan antara kawan susah akan terputus.



kenapa aku cakap macam tu.?


1.kalau bercinta bagai nak rat pun, kalau putus mesti cari kawan jugak walaupun masa in relationship dulu lupa kawan.

2. selalunya kawanlah yang akan tolong kalau pakwe and makwe tu begaduh.(tolong damaikan la)

3. emm selalunya la, masa mula-mula kenal kawan la yang jadi peneman tak bergaji..walaupun kawan malas nak ikut..last sekali mesti ikut pemankan jugak sebab kesiankan kawan.(dah rapat dengan kekasaih kawan tak diperlukan lagi, nanti kacau daun)





bagi aku kalau baru bercinta tak payah terlalu over sangat dengan pasangan. kalau dah sure akan kawin dengan buah hati pujaan jantung tu tak kisah la kan. ni tidak, baru umur setahun jagung dah pandai becinta sampai lupa keadan sekeliling. kalau break, kawan jugak la tempat mengadu sebab nak becita kat parent bahawa sa nya sidiri baru lepas break denagn sipolan tu mesti la malu dan takut kena marah..so kawan la yang akan dicari.


: : hargailah kawan walaupun dia tidaklah sehebat yang kita fikirkan : :

2 telah meng'ONG GEDEK - GEDEK:

beena [Ong oNg BaLiK]

aku dah sure nak kawen t..haha

senyum manis [Ong oNg BaLiK]

hahhaaa...
bgs2' jgn lpa pggl aq