Friday, 6 May 2011

~DUIT TAK ADA~

parah kalau time cuti...duit tak penah nak ada..al-maklum la time cuti parent pun cuti bagi duit kat aku...padahal time cuti ni la nafsu shopping membuak-buak...disebabkan duit tak ada sangat cuti ni, aku jadi penunggu rumah la jawabnya...tapi aku ada tips cam na nak tambah duit waktu cuti..............(@_@)

1. buat muka kesian depan parent...tunjukkan muka yang sehabis kesian.....kalau boleh bodek la sikit parent tu...macam ni...........


2. kalau  masih ada datuk or nenek try kecek duit kat diorang...selalunya datuk or nenek tak kan bekira dengan cucu...tapi jangan la selalu, nanti tak pasal kena ketuk dengan cangkul

3. tips ni untuk sesiapa yang ada pacar....masa keluar dengan dia cuba buat-buat tengok satu barang yang niat nak beli dengan sepenuh hati...bila dia tanya nak beli ke? jawab ja ya..tapi xda duit la..emmm jom la...cakap dengan nada yang sayu...kalau dapat buah hati yang prihatin mesti dia beli (aku penah buat kot)

4. pecah kan tabung..tu pun kalau masih ada duit dalam tu la...kalau tak, tak yah buang tenaga la..

tapi jikalau tak dapat jugak tips yang diatas tu makna nya...pergi kerja la weee......duit tak datang merangkak depan mata...

0 telah meng'ONG GEDEK - GEDEK: